Selasa, 25 Ogos 2015

roti untuk agent

roti bun  lembut dan sedap..

berminat  menjadi agent hubungi kami 0192858131..

agent roti diperlukan

nak cari duit lebih tapi tak tahu baking, nak pergi kelas baking mahal, tiada masa dan tempat untuk baking.. apa kata anda jual produk roti2 kami..

sebiji roti berharga rm1.50, anda jual rm2/pc

bayangkan 1 channel (ofis, kantin, kilang) anda jual min 20biji:

    1 channel 20 biji sehari = rm10
     10 channel sehari = rm100
                         26 hari = rm2600

itu baru sehari, kalau 26 hari bekerja plus kalau sedap mesti lbh dari 20 biji sehari kan.. senang2 jer dapat duit atas angin.. itu baru 10 channel.. kalau 20 channel.. masya Allah.. anda memang seorang yang hebat!

letak kat pantry or kantin xperlu jaga.. esok kutip duit dan hantar yg baru.. siapa yang x mau kan..

apa lagi, jika anda ingin merubah diri untuk keluarga hubungi kami 0192858131.

kita berniaga bersama.. untung kongsi bersama..

Isnin, 17 Ogos 2015

majalah rasa

alhamdulillah.  sekali lagi kami diberi peluang untuk mengisi slot ruangan usahawan bakeri muslim.. ribuan terima kasih tidak terhingga kepada pelanggan kami yang tidak putus-putus menyokong kami sejak dr tahun 2010..

kami akan sentiasa berusaha untuk memperbaiki kualiti produk kami.. insya Allah.. thank youu!!

Selasa, 11 Ogos 2015

kek hadiah aidilfitri untuk para pembesar

di Aidifitri yang lalu, kami berkesempatan untuk menunaikan hasrat salah seorang pelanggan setia kami untuk membuat kek hadiah untuk para pembesar negeri seperti YAM Sultan selangor, Menteri besar selangor, Perdana menteri, Kekanda sultan selangor, Timbalan Perdana menteri dan SUK Selangor

Kek2 telah dihantar sehari hari sebelum Hari raya yang lalu. kek bertemakan masjid diperindahkan dengan kerawang dan bunga bungaan.


Terima kasih dari kami
kek kek hari raya yang telah siap

gamba close up

+++++++++++++++++++++++++++++++++

untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Khamis, 6 Ogos 2015

tempahan bunga peony dibuka

berita baik untuk para bakers.. puan2 tidak perlu susah hati untuk mencari sugarpaste peony flowers kerana kami sedia menerima tempahan dari puan2.. puan2 hanya perlu nyatakan pilihan warna yang bersesuaian dengan puan dan insya Allah kami akan membuatnya sebaik mungkin..

menggunakan bahan yang terpilih dan dijamin halal serta tahan lama jika diletakkan di tempat yang kering.

hanya perlu wassup kami 0192858131 tempahan hendaklah seawal 2 minggu

Selasa, 4 Ogos 2015

LV bag cake

tempahan mengejut.. call hari jumaat ptg maghrib, nak ambil hari sabtu petang.. saya tidak boleh janjikan setiinggi menggunung, tetapi cuba yang terbaik.. alhamdulillah siap seperti yang dijanjikan.. mohon dihalalkan yea..

Jumaat, 31 Julai 2015

Classic Dark Chocolate Fudgy Brownies

assalammualaikum dan salam jumaat.. salam barokah..

wahh, minggu ni mesti puan2 dan tuan2 sibuk memenuhi undangan jamuan rumah terbuka kan, baik di pejabat mahupun rumah teman2 di hujung minggu.  jangan lupa anak2 kita pun xkurang sibuknya dgn jamuan rumah terbuka di sekolah masing2. manakan tidaknya, dapat bergaya dgn baju raya tambahan pula tidak belajar.  hihihi..

hmm.  anak2 saya juga tidak ketinggalan.. 3 hari awal surat dihulur dan berulang kali mengingatkan saya jgn lupa dititipkan barang sebekas kuih raya untuk jamuan di sekolah masing2.. tetapi soalan yang paling menyentuh perasaan saya apabila si kakak bertanya..

kakak: mama, jumaat ni ada jamuan hari raya di sekolah.  mama rasa kek apa yg paling senang nk buat yea sebab kakak kesian tengok mama penat buat kek di bakery.. (walaupun sebenarnya bukan mama yg bake, lol)
saya: kakak nak kek apa yea?
kakak: tak kisahlah ma, janji senang buat..
sambil tersenyum mengharap..
mama: ok, insya Allah mama buatkan kek yg sedap utk kakak, edlyn n zaim, ya..
kak:tq mama.. I love u.  sambil mencium pipi saya..
* itu ungkapan lazim yang biasa diucapkan sejak dr kecil lagi apabila mereka mendapat sesuatu.  mereka sangat menghargai barang yang diberi saya hatta harganya rm2 sekalipun.. sob sob sob..

tiba2, zaim pula muncul. .. mama zaim pon nak kek raya dengan lenggok pelat yang masih pekat.  ok zaim.  mama promise.. hee

saya kembali ke bakery memikirkan kek apa yang sesuai utk dibawa.. hampir setiap tahun saya bekalkan moist chocolate cake atau chocolate muffin dan cupcakes.  jadi hari ini saya nk buat sesuatu yg istimewa yang menjadi kegilaan orang kita iaitu...

CLASSIC  DARK FUDGY BROWNIES..

saya dah lama xbuat kerana staff kami yang akan sediakan.. memandangkan masing2 sibuk menyiapkan tempahan pelanggan, saya meluangkan sedikit masa untuk mangasah skill saya.. hihihi..

ALHAMDULILLAH.  dan.. WALLA! yaa ampunn.. sedapnya masya Allah!! ni bukan puji diri sendiri yea ternyata resepi classic fudgy brownies nie berbeza dgn brownies biasa..

texture yang berkerak dan berkedut sebagai signature fudgy brownies di luar yang menjadi igauan ramai, lembut dan extra moist di dalam.. rasa coklat berkualiti yang digabungkan dengan sedikit sentuhan perisa mocha berkualiti membangkitkan rasa coklat yang mewah. xperlu saya terangkan lagi, kalau puan2 lihat gambar di bawah pasti boleh membayangkan betapa enaknya fudgy brownies ini..boleh termimpi2. hihihi..

seperti biasa saya akan melebihkan adunan.  ingat, orang2 di rumah pun nak merasa juga termasuk saya. lol! saya buat 2 loyang.. tiba di rumah, separuh loyang dah habis.  alahai, sudah diduga.  macam biasa pujian xhenti dari si kakak dan adik2 nya..

pagi ini semua ke sekolah dengan senyuman. manakan tidak seorang sebekas membawa BROWNIES ke sekolah untuk dikongsi bersama rakan walau tak banyak.. ( sebab dh kena cukai berlebihan malam tadi. lol)

jadi untuk puan2 yang tidak berkesempatan untuk membuat kek atau cupcakes boleh sahaja mencuba CLASSIC DARK CHOCOLATE FUDGY BROWNIES kami.. insya Allah menepati citarasa sekeluarga.. kalau nk buat open house tempah lebih sikit yea.. dikhuatiri habis dimakan sebelum sempat dihidangkan untuk para tetamu... ngee.. sesuai sebagai buah tangan ke rumah rakan..

didatangkan dalam 2 jenis.. original premium dan walnut premium brownies..

rm40 / seloyang
rm49 / seloyang (walnut)

amaran: andaikan setiap gigitan brownies ini seolah2 lemak anda akan mula mencair kerana amat tidak sesuai langsung untuk orang yang tengah berdiet.. jangan salahkan saya yea kalau makan tak boleh berhenti. ampunn.. hee..

Khamis, 30 Julai 2015

spiderman cake

saya jarang sekali mendeco cake menggunakan cake's topper kerana kesuntukan masa dan lebih gemarkan menggunakan fondant..

tetapi atas permintaan customer yg inginkan kek begitu dgn harga yg berpatutan saya terima.. kebetulan saya lbh byk melakukan kerja2 management masa kini, jadi saya luangkan sedikit masa utk melakukan kerja2 editing..

manakala assistant manager saya yg incharge bahagian baking department, beliau yg menguruskan perjalanan bakery kami mengikut SOP yg telah ditetapkan, barulah lancar.. alhamdulillah semoga istiqomah.. sedikit ghanimah disediakan utk beliau agar lebih bersemangat bekerja.. eh jauh menyimpang pulak..

baiklah.. minggu ni memang byk kek bertema.. ada tema spiderman, batman, ultraman, dan watak kesukaan frozen x tinggal..

gambar di bawah adalah salah satu kek yg akan dibawa pulang hari ini.. saya wassup gambar ke ibunya.. seronok betul ibunya dpt menunaikan hajat anak kesayangan.. ibu mana xgembira kan..  walaupun kena extra charge .. alhamdulillah.. mereka gembira saya senang hati..

kredit kpd assist. manager saya yg bertungkus lumus menyiapkan lbh 10 kek minggu ini.. alhamdulillah...

Isnin, 29 Jun 2015

tempahan bunga peony

kkek ultraman, edibale image for printing, ek hantaran berbentuk bantal, kek unik, kek hantaran di shah alam, kek kahwin, kek kahwin murah BELAJAR BUAT KEK, KEK HALAL, KEK SHAH ALAM, KEK KAHWIN, KEK PENGANTIN, KEK TUNANG, KEK CANTIK, KEK UNIK, KEK SHAH ALAM
bunga peony untuk tempahan
kkek ultraman, edibale image for printing, ek hantaran berbentuk bantal, kek unik, kek hantaran di shah alam, kek kahwin, kek kahwin murah BELAJAR BUAT KEK, KEK HALAL, KEK SHAH ALAM, KEK KAHWIN, KEK PENGANTIN, KEK TUNANG, KEK CANTIK, KEK UNIK, KEK SHAH ALAM
bunga peonny besar untuk dijual dan tempahan


NAK BUAT BUNGA PEONY CUSTOME?.. XDE MASA?... mai tempah / beli kat kita... tinggal letak atas kek sahaja ... sangat mudah dan simple. bunga peony buatan kita dibukla untuk tempahan dengan warna2 tertentu boleh dipilih berdasarkan tema anda


+++++++++++++++++++++++++++++++++

untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Sabtu, 27 Jun 2015

kek ready made

ready made kek
untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Jumaat, 26 Jun 2015

kek hello kitty

kek birthday
kek hari jadi hello kitty... mai lah datang shah alam ke kedai kami di alam  avenue.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya


prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Khamis, 25 Jun 2015

kek hantaran nadia dan kamal

kkek ultraman, edibale image for printing, ek hantaran berbentuk bantal, kek unik, kek hantaran di shah alam, kek kahwin, kek kahwin murah BELAJAR BUAT KEK, KEK HALAL, KEK SHAH ALAM, KEK KAHWIN, KEK PENGANTIN, KEK TUNANG, KEK CANTIK, KEK UNIK, KEK SHAH ALAM
kek hantaran


bertemakan bungan ros.. kek hantaran ni di siapkan untuk nadia dan kamal .... cantik tak kek tema bunga ros ni.. kut kut nk kek hantaran yang sama atau warna lain skit.. call kita ye..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Rabu, 24 Jun 2015

kek HELLO KITTY

kkek ultraman, edibale image for printing, ek hantaran berbentuk bantal, kek unik, kek hantaran di shah alam, kek kahwin, kek kahwin murah BELAJAR BUAT KEK, KEK HALAL, KEK SHAH ALAM, KEK KAHWIN, KEK PENGANTIN, KEK TUNANG, KEK CANTIK, KEK UNIK, KEK SHAH ALAM
kek hello kitty
selamat ulang tahun ke 3 .... tema hello kitty, kek harijadi hello kitty ni di buat berbentuk abjad dengan figurine hellow kitty disusun rapi..

happy bday dear....

+++++++++++++++++++++++++++++++++

untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Selasa, 23 Jun 2015

kek pocoyoo

kkek ultraman, edibale image for printing, ek hantaran berbentuk bantal, kek unik, kek hantaran di shah alam, kek kahwin, kek kahwin murah BELAJAR BUAT KEK, KEK HALAL, KEK SHAH ALAM, KEK KAHWIN, KEK PENGANTIN, KEK TUNANG, KEK CANTIK, KEK UNIK, KEK SHAH ALAM
kek pocoyo
kek hari jadi pocoyo .... YIPPEAAYY..... kek pocoyo ni antara yang hot suatu masa sebelum ilang .... kek yang simple dan senang nak buat... esp kalau dah timing terdesak tu.. roger kitorang eh


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)


Isnin, 22 Jun 2015

kek birthday fairy ...

kek princess
kek birthday princess mcm ni dah lama kita x buat.. bukan tanak buat tapi deman kek frozen yang terlalu kuat.. maka fairy2 ni dah dilupakan.. karektor karektor katon lain x yah ckp lah .. mmg ilang.. mickey mouse ka donald duck ka.. semua out...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya


prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Sabtu, 20 Jun 2015

cantik tak ready made ni?

kek ready made untuk anda
ready made ni kita selalu buat sebab ianya antara yang disukai .... an boleh masuk apa2 majlis untuk birthday ataupon majlis kawen ..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.


jemput datang ya



prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Jumaat, 19 Jun 2015

kek birthday untuk zaini

kek birthday untuk zaini ,.. dari yang tersayang... memgunakan fresh cream.. kek ni cpat disiapkan dan boleh dibuat dengan walk in tapi still custom design follow kehendak ownernya..

yang penting, ianya mampu milik .. gst tadak ... :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Khamis, 18 Jun 2015

kek bday ala frozen temanya - simple n nice

kek frozen yang simple dan menarik
FROZEN?... x juga.. tapi lebih kurang.. kek tema frozen dah menjadi trend.. ini pon kira kek frozen jugak.. kek frozen yang simple dan cantik ..... warna yang yang lembut selalu menjadi pilihan 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya


prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Rabu, 17 Jun 2015

ROTI BURGER CHARCOAL DIBUKA UNTUK TEMPAHAN

roti burger charcoal keluaran PSB


roti burger charcoal, ROTI BURGER WARNA WARNI, ROTI BURGER HALAL KLANG, ROTI BURGER CANTIK, ROTI BURGER POWER
roti burger charcoal keluaran PSB


one of our regular customer yg x putus order roti charcoal kami.. . hihihi. tq Mak Su Iqa n cafe burger yg yg sentiasa support roti burger kami. 

so ptg td terajin n free sikit. pergi delivery sendiri roti charcoal kami.. sambil tu order 1 biji burger charcoal kambing bakar 3biji burger daging bakar. masya Allah sedapnyaaa burger kambing bakar! juicy, x kering n bau kambing tu sedang elok shj x hanyir lansung ditambah dgn sos meleleh.. thumbs up iqa n hubby.. sekali lalu jer anak2 akak makan.. ai share ngan big boss..

so warga klang, area bukit raja n setia alam, meh singgah ke cafe mak su iqa bakery.. sambil beli burger boleh beli kek2 yg sedap.. burger setanding cafe franchise weh! x rugi beli.. wink emoticon

ni alamatnya:

No21-G, jln makyong 5A/KU5, bandar bukit raja, 42100 klang


kalau nak tempah rotinya... hubungi kami ya... kami buat roti burger charcoal


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia

(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

kek harijadi peminat kereta

kkek ultraman, edibale image for printing, ek hantaran berbentuk bantal, kek unik, kek hantaran di shah alam, kek kahwin, kek kahwin murah BELAJAR BUAT KEK, KEK HALAL, KEK SHAH ALAM, KEK KAHWIN, KEK PENGANTIN, KEK TUNANG, KEK CANTIK, KEK UNIK, KEK SHAH ALAM
kk bday maserati
nahh .. ini bukan calang peminat kereta ... maserati .. tumpang glamer utk sahabat kita .... yg kita kenal dari zaman belajar ... happy bday tuk you know who u are ... kut2 sapa yang nak bagi surprise atau kek pada para sahabat atau orang tersayangyang gila kereta.. sial2 lah inbox

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.


jemput datang ya



prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails