Ahad, 1 Mac 2015

kek fresh cream with strawberry

kek hantaran berbentuk bantal, kek unik, kek hantaran di shah alam, kek kahwin, kek kahwin murah BELAJAR BUAT KEK, KEK HALAL, KEK SHAH ALAM, KEK KAHWIN, KEK PENGANTIN, KEK TUNANG, KEK CANTIK, KEK UNIK, KEK SHAH ALAM
birthday cake strawberry
kek ni diorder bulan satu hari tu,... terlupa nak hapload.... kek yang sangat cantik, kemas dan santai... putih dominan dengan straberry sebagai hiasannya. sangat simple.

untuk kek2 yang murah dan menepati bajet anda, datanga ke kedai kami di alam avenue ni.. untuk kek hantaran, kek kahwin dan perbagai jenis kek yang di design berdasarkan tema anda.

jemput datang ya

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)


Sabtu, 28 Februari 2015

kek fresh cream untuk hantaran / hari jadi

penuh mak ai meriah bunganyaa...... sesuai untuk apa2 event... maila datang beli bukan takat kek ni ada, macam2 lagi yang ada. kami boleh decor cantik2 apa2 pon yang korang nak, as long kek, semua jalan.

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Jumaat, 27 Februari 2015

kek hari jadi superman

kek superman


kek superman yang kluar tadi ni... baru siap bawak kluar terus pergi meninggalkan kami.... btw org dah order.. bukan ready made cake hehehhehee

call or roger kitorang untuk kek yang lebih sedap, lebih padat, lebih mahal, lebih canggih, lebih semuanya... sila2kan

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Khamis, 26 Februari 2015

kek hari jadi sempena keputeraaan duli yang maha mulia Sultan Selangor

kek hari lahir sempena keputeraaan duli yang maha mulia Sultan Selangor


nahh beropol ropol, berkerawang kerawang ..... hari tu ada postkan satu daripada dua kek yang maha mulia sultan selangor. ni kek kedua dia.. terlupa lak nak hapload. kesebukkan melanda, haruslahhh manjang terlupaaaa



prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Rabu, 25 Februari 2015

kek harijadi yang berkhasiat meriah dan cantik


kek ni baru je letak.. x sampai dua tiga jam dah kene sambar.. alhamdulillah ... atas rezeki allah .. kek sebegini sesuai untuk makan sekeluarga atau sebagai hadiah.. sangat kompak dengan tekstur yang byk. mcm chef lak cakap .... ke-simple-an nya pastinya sesuai untuk mana2 majlis.


call and roger2 kitorang untuk quote yang terbaik design yang menarik.... zasss


prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)


Selasa, 24 Februari 2015

kek hantaran roses yang unik dan cantik

kek hantaran pink roses

kak ni adalah antara kek yang sentiasa mendapat sambutan. kek yang simple, ada element bunga dan cinta. pastinya ngam ngn tema majlis kawen korang2 yang surely kebanyakkannya pakai pink as tema.

untuk kek2 yang canggih, murah dah designed to your taste , wahh speaking london ... call2 lah kitorang ya... pantas pantas dan lekas....

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Isnin, 23 Februari 2015

kek birthday dengan bungan ros cream

dah kene angkut tadi .... kek bersalut choclate dan ada bunga roses dari fresh krim. simple tinggal tulis nama. ready cake yang banyak dijual. untuk ready cake yang lain , datang ke kedai kami. pun kalau nak tunggu dalam sejam insya allah boleh decor kan kek yang lain.

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)


INGIN BELAJAR MENJADI BAKERS ATAU MEMBUAT BISNESS BAKERY SENDIRI?

assalam salam isnin.. Seperti yang diwar war kan, kami akan menganjurkan beberapa kelas untuk anda ikuti dalam memahirkan anda untuk menjadi home baker bedasarkan apa yang kami tempuhi dan juga pengalaman tenaga pengajar seperti CHEF AZUAN (click for reference)

1/3 (ahad 10pagi-12tgh) | KELAS CHOUX PASTRY
-cream puff with premium vanilla pastry filling
-japanese crunchy puff
-choc eclairs
-fruit basket puff
YURAN : RM150
DEPOSIT : RM100
15/3 (AHAD 10PAGI-5PTG)

BASIC FONDANT CLASS
- learn how to make homemade fondant
- how to cover the cake
* you can choose dumny or real cake
- how to make a ribbon
- how to make a simple figurine
- how to make a ribbon
YURAN : RM330
DEPOSIT RM200


30,31 MARCH - 1 APRIL (10PAGI HINGGA 5PTG)
KELAS BUSSINES SET UP 
BERSAMA DGN Chef Azuan Kamarudin

- bagaimana memulakan perniagaan utk yg nk membuka bakery dn upkan sales pada yg dh ada kedai
- kenali produk yg meletup
- bagaimana nk memulakan biz dgn budget yg kecil
- belajar costing
-belajar 15 resepi utk boutique cafe secara hands on dan BANYAK LAGI MODUL


*AWAS! PASTIKAN UTK JOIN KELAS NI MENTAL DH PREPARE SEPENUHNYA YEA SEBAB CHEF AKAN ALL OUT BG IN PUT YG AMAT PENTING.. SO BERTENANG DAN FREE KAN MINDA ANDA SUPAYA MUDAH ABSORB SEMUA ILMU NANTI..
SILA SEDIAKAN SOALAN2 YG SELALU BERMAIN DLM FIKIRAN ANDA.. INSYA ALLAH CHEF AKAN MEMBANTU KITA DGN IDEA2 &TIPS YG BERGUNA
YURAN : RM500
DEPOSIT : RM300


*AMAT BERBALOI SELAMA 3 HARI BERTURUT2 TANPA HENTI DGN LUNCH DISEDIAKAN SEKALI.. TPT TIDO JER XDE EAH..

Utk booking (non-refundable / ganti org) sila deposit ke acc. maybank 5627-8605-9240 RESEPI SELATAN.. dan emailkan/wassapkan bukti pembayaran anda. kami hanya boleh confirmkan tempat bagi yang telah membayar sahaja.

Bayaran hendaklah dibuat sebelum 27/3 utk kelas 1&2 dan sebelum 15/3 utk kelas bussiness SET UP.. UTK PERYANYAAN SILA WA KE 0192858131.. TQ



Ahad, 22 Februari 2015

kek tunang bersalut nude coklat yang simple

kek bersalut coklat
kek yang simple dengan bunga putih... sangat simple .... cepat dan elegant. pastinya cake ni mampu menyel;amatkan poket yang agak berlobang dek banyak persiapan yang nak kene buat, tapi masih lagi menampakkan kemodenan dan ke-elegen-an nya..

kek ni dah dihantar semalam. Harap tuan punya badan suka lah ya. terima kasih banyak. kahwin besok datang la lagi

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Sabtu, 21 Februari 2015

KELAS BELAJAR MEMBUAT ROTI CHEF AZUAN SIRI 1

peserta kelas siri pertama
yee betul ... kelas membuat kek roti ... minggu lepas kami telah mengadakan kelas membuat roti bersama chef roti pemes dalam geng2 meroti, CHEF AZUAN. kami sangat berbesar hati beliau sudi menerima undangan sbg chef jemputan untuk siri pertama


KELAS BERLANSUNG MERIAH, FUN, CONDUSIVE DAN INTIMATE ( jgn salah faham) intimate tu maksudnya lebih dekat dan senang untuk berbicara kerana jumlah peserta dihadkan kepada +/- 10 orang. kedai kami ni kecik dik kakak... so x leh ramai2 .. untungnya, walau pon dalam group, ianya umpama personnel coaching dengan kualiti pengajaran yang lebih tertumpu.

maka join kami untuk siri yang akan datang.

untuk siri seterusnya adalah 

BULAN MARCH
 1hb / 15hb/ 30hb /31hb

APRIL 
1hb

save the dates, roger kami untuk penempahan awal. untuk yang nak mengajar pon sama ... penempahan tempat adalah berdasarkan non-refundable deposit of 50%.


gambar2 sekitar kelas 


chef azuan dengan gayanya

nah tekun and siap record senang nak ingat

cerita cerita dan bersoal jawab pasal roti

in the making


untuk yang nak mengajar  / belajar, sila contact kami di alamat bawah ni

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Jumaat, 20 Februari 2015

KELAS MEMBUAT ROTI DAN KEK



 NAK BELAJAR BUAT ROTI DAN KEK?.. JAUH? TAK TAU SAPA NAK NGAJAR?

FONDANT CAKE WITH FIGURINE

ELABORATE FONDANT KEK WITH KERAWANG

COOKIES

KELAS KEK
WEDDING FONDANT CAKE WITH FIGURINE

FONDANT WITH FIGURINE

BUTTERSCOTCH BREAD

PAVLOVA



nahhh datang ke kedai kami .... personnal coaching atau group .. kami adakan kelas2 untuk anda dari roti pergi ke kek pergi ke fondant.. kami mengajar membuat roti dan kek untuk warga warga shah alam dan sekitarnya, kadang kadang org sebut Klang.. :p

dari se-simple kek kepada se-susah kek .. mengenali kek, camana nak buat, camna nak bagi lawa ... kelas kek kami di shah alam, kalau anda malas nak datang beramai2, datang le sorang2, harganya lain2 ... datang lenggang kangkong aje lepas bayar, yang lain nya kami sediakan ... YANG PENTING kita berusaha untuk belajar

UNTUK MEREKA YANG BOLEH MENGAJAR DAN BERMINAT BEKERJASAMA UNTUK MENGADAKAN KELAS, pun boleh bekerjasama dengan kami untuk menganjurkan kelas.


Khamis, 19 Februari 2015

chicken pie in the house

chicken / beef pie

chicken pie


chicken / beef pie anyone?.... another great product dari vendor kami.... will be making to our store ... sila2 roger untuk tanya... then datang, sebab kalau datang x tanya, kami tak boleh gerenti ada lagi .... bukan hanya chicken pie, tapi kita ada banyak lagi yang menarik dan sedap untuk diborong.

nahh ... cer klick label ni : http://www.prettysmallbakery.biz/search/label/VENDOR

WARNING : air liur tuan puan meleleh kami x tanggung!!

so datang2 lah ke kedai kami yaa

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Rabu, 18 Februari 2015

inginkan kek kahwin yang sangat cantik dan berbaloi?

kek kahwin bantal yang unik
nak kek kahwin / hantaran yang cantik?.... mesti nak kannn ... takde sapa poyo2 kata tanak.. emsti semua nak .... sooo jemput2 la datang tanya kita ya.. mana kut tau nak kek mcm kat atas yang kita akan deliver hari ni.

kek bantal ni dengan kerawang kat tepi, bunga dan kirai kat tepi. pastinya memeriahkan tema majlis anda.. boleh la nak gah sikit kat kengkawan... kek power apaa.... kami perihatin kehendak semua pelanggan kami yang inginkan kek yang CANTIK dan bergaya.
kek berbentuk bantal untuk hantaran


makanya dijemput wasap or datang kedai kitorang untuk kami membantu team mana yang korang nak.... terlajakkk sukkaaaaa............

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat

Isnin, 16 Februari 2015

cupcake Manchester united

cupcake Manchester united
cupcake Manchester united

cupcake Manchester united
nahhh adik adik.... kan ramai berboifrenkan abang2 macho peminat manchester united .... kan birthday dorang dah dekat dah kan .... tanak tengok apa yang kita boleh buat sbg hadiah?

cupcake bertemakan mancheter united lahhhh... team lain pon boleh jugak... nak eam EPL KA, PRIMERA LIGA KA MSL .... boleh lahhh.. semua pon boleh....


makanya dijemput wasap or datang kedai kitorang untuk kami membantu team mana yang korang nak.... terlajakkk sukkaaaaa............

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Sabtu, 14 Februari 2015

cupcake bertema kan muslimah


cupcake bertema kan muslimah


nahh,... pastinya ada diantara kita yang inginkan cupcake yang bertemakan muslimah... antaran yang pernah kita buat adalah cupcake yang turut bermotifkan pasangan muslimah .. cantikkk .. sangat cantik.... datang lah atau roger kami untuk keterangan lebih lanjut.

anda sangat2 dialualukan untuk datang ke premis kami untuk perbincangan. kami akan bantu anda untuk mendapatkan kek idaman anda;

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway / bawah parking bertingkat)

Khamis, 12 Februari 2015

kek harijadi untuk golfer

kek golf 

untuk para peminat golfer.... birthday cake bertemakan golf ... ramai antara kita main golf skg ni... so kalau u all minat kek golfer, sila2 inbox kami... ni adalah contoh kek golf yang kami dah buat. boleh pakai kek span, buttercream, fresh cream atau fondant .... ikut lah mana pilihan hati


main pakat datang bincang2 dengan kami apa yang anda perlukan

prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,
Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg area cosway)

Rabu, 11 Februari 2015

kek hari jadi Y.A.M Sultan Selangor

kek hari jadi yam sultan selangor
KEK KEDUA YANG KAMI SAJIKAN UNTUK YAM SULTAN SELANGOR.....kami sangat berbesar hati kerana dapat turut serta memeriahkan hari jadi YAM sultan Selangor beberapa bulan sudah, walaupon kami bukanlah pembekal utama, tetapi kek in tetap sampai ke yang teramat mulia. 

terima kasih pada mereka yang memberi kepercayaan kepada kami,.



kami ada menyediakam delivery, kawasan tertentu dgn kadar charge penghantaran yang berpatutan.
contact us at
prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,

Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg cosway / bwh parking bertingkat)

Selasa, 10 Februari 2015

Ready cake for YOU

Sesiapa yang berhajat nak kek urgent utk surprise birthday, utk anak, isteri, kot nk melawat house warming boleh walk in ke studio kami utk mendapatkan kek kami yg comel dan lazat😀😀

Star Wars cake

peminat tegar star Wars.. xdpt patung logo pon jadilah.. hihi

kek hari jadi sultan selangor

kek hari jadi sultan selangor


kami sangat berbesar hati kerana dapat turut serta memeriahkan hari jadi YAM sultan Selangor beberapa bulan sudah, walaupon kami bukanlah pembekal utama, tetapi kek in tetap sampai ke yang teramat mulia. Kami berbangga sangat kerana pada suia bakeri kami yang masih merangkak, kami telahpon memperoleh kepercayaan untuk menunjukkan bakat yang ada pada kami.

terima kasih pada mereka yang memberi kepercayaan kepada kami,.


kami ada menyediakam delivery, kawasan tertentu dgn kadar charge penghantaran yang berpatutan.
contact us at
prettysmallbakery@gmail.com
whatsapp
019 285 8131

atau kunjungi kami di
CP-5, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi J 16/J,

Seksyen 16, Shah Alam, Malaysia
(blkg cosway / bwh parking bertingkat)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails