Classic Dark Chocolate Fudgy Brownies

assalammualaikum dan salam jumaat.. salam barokah..

wahh, minggu ni mesti puan2 dan tuan2 sibuk memenuhi undangan jamuan rumah terbuka kan, baik di pejabat mahupun rumah teman2 di hujung minggu.  jangan lupa anak2 kita pun xkurang sibuknya dgn jamuan rumah terbuka di sekolah masing2. manakan tidaknya, dapat bergaya dgn baju raya tambahan pula tidak belajar.  hihihi..

hmm.  anak2 saya juga tidak ketinggalan.. 3 hari awal surat dihulur dan berulang kali mengingatkan saya jgn lupa dititipkan barang sebekas kuih raya untuk jamuan di sekolah masing2.. tetapi soalan yang paling menyentuh perasaan saya apabila si kakak bertanya..

kakak: mama, jumaat ni ada jamuan hari raya di sekolah.  mama rasa kek apa yg paling senang nk buat yea sebab kakak kesian tengok mama penat buat kek di bakery.. (walaupun sebenarnya bukan mama yg bake, lol)
saya: kakak nak kek apa yea?
kakak: tak kisahlah ma, janji senang buat..
sambil tersenyum mengharap..
mama: ok, insya Allah mama buatkan kek yg sedap utk kakak, edlyn n zaim, ya..
kak:tq mama.. I love u.  sambil mencium pipi saya..
* itu ungkapan lazim yang biasa diucapkan sejak dr kecil lagi apabila mereka mendapat sesuatu.  mereka sangat menghargai barang yang diberi saya hatta harganya rm2 sekalipun.. sob sob sob..

tiba2, zaim pula muncul. .. mama zaim pon nak kek raya dengan lenggok pelat yang masih pekat.  ok zaim.  mama promise.. hee

saya kembali ke bakery memikirkan kek apa yang sesuai utk dibawa.. hampir setiap tahun saya bekalkan moist chocolate cake atau chocolate muffin dan cupcakes.  jadi hari ini saya nk buat sesuatu yg istimewa yang menjadi kegilaan orang kita iaitu...

CLASSIC  DARK FUDGY BROWNIES..

saya dah lama xbuat kerana staff kami yang akan sediakan.. memandangkan masing2 sibuk menyiapkan tempahan pelanggan, saya meluangkan sedikit masa untuk mangasah skill saya.. hihihi..

ALHAMDULILLAH.  dan.. WALLA! yaa ampunn.. sedapnya masya Allah!! ni bukan puji diri sendiri yea ternyata resepi classic fudgy brownies nie berbeza dgn brownies biasa..

texture yang berkerak dan berkedut sebagai signature fudgy brownies di luar yang menjadi igauan ramai, lembut dan extra moist di dalam.. rasa coklat berkualiti yang digabungkan dengan sedikit sentuhan perisa mocha berkualiti membangkitkan rasa coklat yang mewah. xperlu saya terangkan lagi, kalau puan2 lihat gambar di bawah pasti boleh membayangkan betapa enaknya fudgy brownies ini..boleh termimpi2. hihihi..

seperti biasa saya akan melebihkan adunan.  ingat, orang2 di rumah pun nak merasa juga termasuk saya. lol! saya buat 2 loyang.. tiba di rumah, separuh loyang dah habis.  alahai, sudah diduga.  macam biasa pujian xhenti dari si kakak dan adik2 nya..

pagi ini semua ke sekolah dengan senyuman. manakan tidak seorang sebekas membawa BROWNIES ke sekolah untuk dikongsi bersama rakan walau tak banyak.. ( sebab dh kena cukai berlebihan malam tadi. lol)

jadi untuk puan2 yang tidak berkesempatan untuk membuat kek atau cupcakes boleh sahaja mencuba CLASSIC DARK CHOCOLATE FUDGY BROWNIES kami.. insya Allah menepati citarasa sekeluarga.. kalau nk buat open house tempah lebih sikit yea.. dikhuatiri habis dimakan sebelum sempat dihidangkan untuk para tetamu... ngee.. sesuai sebagai buah tangan ke rumah rakan..

didatangkan dalam 2 jenis.. original premium dan walnut premium brownies..

rm40 / seloyang
rm49 / seloyang (walnut)

amaran: andaikan setiap gigitan brownies ini seolah2 lemak anda akan mula mencair kerana amat tidak sesuai langsung untuk orang yang tengah berdiet.. jangan salahkan saya yea kalau makan tak boleh berhenti. ampunn.. hee..

Previous
Next Post »
0 Komentar